Kari Niemi-Nikkola: Kansainväliselle huipulle pääsee puhtaasti

Viestikapula-blogissa kirjoittaa nyt opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola. Hän toteaa, että viime aikoina esiin tulleiden dopinguutisten mittakaava on niin mykistävä, ettei kukaan urheilua hengittävä voi olla siitä kuin surullinen. Niemi-Nikkola nostaa tekstissään esiin lukuisia kysymyksiä, joita monen urheilua seuraavan mielessä pyörii nyt: mitä vielä paljastuu ja mitä tämä kaikki merkitsee urheilulle.

Niemi-Nikkola on kuitenkin säilyttänyt uskonsa rehellisyyteen:

– Toisten tekemisiä ja kansainvälisen tilanteen mahdollista epäreiluutta on aivan turha märehtiä. Itse olen edelleen uskossani luja siihen, että (lähes) kaikissa lajeissa kansainväliselle huipulle voi päästä jalostamalla lahjakkuuttaan harjoittelemalla määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Omaan parhaaseen pyrkiminen urheilussa riittää. Sen pitää jatkossakin riittää, hän kirjoittaa.

Kari Niemi-Nikkolan blogimerkintä on luettavissa ja kommentoitavissa Viestikapula-blogissa osoitteessa www.antidoping.fi/viestikapula-blogi. Blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Niemi-Nikkola haastaa blogin seuraavaksi kirjoittajaksi tennislegenda Jarkko Niemisen.