Kansainvälinen paralympiakomitea erotti Venäjän paralympiakomitean

Kansainvälinen paralympiakomitea IPC päätti yksimielisesti erottaa Venäjän paralympiakomitean jäsenyydestään. Päätöksen seurauksena venäläisurheilijat eivät voi osallistua Rion paralympialaisiin.


Erottamisen syynä on Venäjän paralympiakomitean kyvyttömyys täyttää IPC:n jäsenyyden velvoitteet. 

Venäjän paralympiakomitealla on ollut erityisesti hankaluuksia täyttää ja laittaa toimeen Maailman antidopingsäännöstön vaatimukset. Ne koskevat kaikkia kansallisia paralympiakomiteoita ja varmistavat reilun kilpailun.

– Kansainvälinen paralympiakomitea teki historiallisen päätöksen. IPC:n päätös on samalla hyvä esimerkki kansainväliselle urheiluyhteisölle. Tämä päätös on merkittävä kannanotto Maailman antidopingsäännöstön ja kansainvälisten sopimusten noudattamisen välttämättömyydestä. Samalla päätös on vahva signaali siitä, että tällaiseen dopingkulttuuriin on nollatoleranssi, Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n pääsihteeri Harri Syväsalmi sanoo.

IPC:n päätös merkitsee, että Venäjän paralympiakomitea menettää kaikki jäsenoikeutensa. Venäjän paralympiakomitealla on oikeus valittaa päätöksestä 28.8. mennessä.

Kansainvälisen paralympiakomitean tiedote (englanniksi): The IPC suspends the Russian Paralympic Committee with immediate effect  

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh 040 740 7477