Kansainvälinen kuntodopingkonferenssi kokoaa alan huiput Helsinkiin syyskuussa

Kuntodopingiin keskittyvä tieteellinen konferenssi, 5th Nordic Conference on Appearance and Performance Enhancing Drugs and Anti-Doping Work, järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 24.–25.9.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin alan asiantuntijat kotimaasta ja ulkomailta jakamaan tietoa kuntodopingista ja keskustelemaan sen laajemmista yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Konferenssin keskeisiä teemoja ovat anaboliset steroidit ja kuntodoping, ravintolisien ja dopingaineiden yhteys sekä dopingaineiden käytön yleisyys Euroopassa.

– Kaksipäiväinen konferenssi tarjoaa terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden päivittää tietonsa kuntodopingin suhteen sekä verkostoitua muiden asiantuntijoiden kanssa, kertoo Jukka Koskelo tapahtumaa järjestävästä Dopinglinkistä. Hän kannustaa kuntodopingin parissa työskenteleviä esittelemään tutkimustuloksiaan ja toimintaansa konferenssin posterinäyttelyssä.

Englanninkielisen konferenssin 14 puhujan joukossa ovat muun muassa professori Ron Maughan (Loughborough University, UK), professori Thomas Hildebrandt (Mount Sinai Hospital, USA), akatemiatutkija Juha Hulmi (Jyväskylän yliopisto), professori Susan Backhouse (Leeds Beckett University, UK) sekä pohjoismaisten antidopingtoimijoiden edustajat.

Konferenssijärjestelyistä vastaa A-klinikkasäätiön ylläpitämä Dopinglinkki, joka tarjoaa tietoa ja terveysneuvontaa kuntodopingista, ravinnosta sekä liikunnasta. Dopinglinkissä ei oteta kantaa kilpaurheilijoiden dopingaineiden käyttöön liittyviin kysymyksiin.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Hanna-Kaisa Jussila, Dopinglinkki, p. 050 5731 897
Projektikoordinaattori Jukka Koskelo, Dopinglinkki, p. 050 5633 863
dopinglinkki(at)a-klinikka.fi

http://www.dopinglinkki.fi/en/aped2015
https://www.facebook.com/Dopinglinkki
https://twitter.com/Dopinglinkki (#APED2015)