KalPa lähettää puhtaan urheilun haasteen koko jääkiekon SM-liigalle

KalPa julistautuu lauantaina 9.1. jääkiekon SM-liigan ensimmäiseksi puhtaan urheilun joukkueeksi ja haastaa kaikki liigajoukkueet mukaan reiluun peliin. Kuopiolaiset ojentavat kultaisen viestikapulan ensimmäiseksi JYPille ja syöttävät näin haasteen liikkeelle.

– Haluamme, että kaikki SM-liigan pelaajat ja valmentajat ottavat syöttömme vastaan ja lähtevät mukaan reiluun peliin. Dopingaineiden käyttö ei ole suomalaisessa jääkiekossa perinteisesti ollut ongelma. Tällä kannanotollamme tahdomme varmistaa, ettei se ole sitä jatkossakaan, KalPan kapteeni Sami Kapanen linjaa.

– Otamme iloiten KalPan haasteen vastaan. Jääkiekon SM-tason seuroilla on velvollisuus näyttää hyvää mallia. Jääkiekossa vilppi ei ole vaihtoehto, JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen sanoo.

– KalPan haaste ja JYPin nopea syötönvastaanotto ovat upea julkinen esiinmarssi jääkiekon SM-liigalta. On kansainvälisestikin historiallista ja merkittävää, että kansallinen mestaruustason sarja ottaa näin voimakkaasti kantaa puhtaan urheilun puolesta, ADT:n pääsihteeri Pirjo Ruutu iloitsee.

Osoituksena sitoutumisestaan puhtaaseen urheiluun kaikki KalPan pelaajat ja joukkueen edustajat ovat allekirjoittaneet Puhtaasti paras -suurvetoomuksen reilun pelin puolesta. Teollaan joukkue haluaa nostaa esiin puhtaan urheilun sekä reilun pelin tärkeyden ja kannustaa omalla esimerkillään nuoria jääkiekkolupauksia sitoutumaan yhä aktiivisemmin puhtaaseen urheiluun. Haasteen vastaanottanut JYP lupaa myös, että sen kaikki pelaajat ja muut seuran henkilöt allekirjoittavat puhtaan urheilun vetoomuksen.

KalPan haaste on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa (www.puhtaastiparas.fi). Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Pasi Kuivalainen
KalPa – myynti- ja asiakkuusjohtaja
gsm 044 787 1102

Kari Tyni
JYP – markkinointijohtaja
gsm 0400 642 876

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477