Kaarina Hazard: Puhuisit, langennut

”Missä vaiheessa urheilija antaa periksi? Milloin kiusaus käy liian suureksi? Mikä on se piste, jossa hän ajattelee, että no, menköön?” pohtii vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard oivaltavassa tekstissään Viestikapula-blogissa. Hazard toteaa, että dopingin julkinen tarina on aina se sama: mitään kiellettyä ei ole edes olemassa, kunnes joku jää kiinni.

– Sen jälkeen alkaa suorituksen liepeillä heiluvan väen selitys siitä, mitä ehkä ja todennäköisesti on tapahtunut. Päivittely kestää aikansa, kunnes on päästy takaisin siihen kieltämisen tilaan, jonka mukaan tällaista ei koskaan yleensä tapahdu, ei ainakaan Suomessa, ei ainakaan meidän lajissa, hyi olkoon. Eikä ääneen koskaan pääse se, jonka kertomus olisi se kiinnostavin: urheilija itse, Hazard kirjoittaa.

Kaarina Hazard blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa blog.puhtaastiparas.fi. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Hazard haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi toimittaja ja kirjailija Minna Lindgrenin.