Jussi Veikkanen: Biologinen passi pelastaa pyöräilyn

Viestikapula-blogissa sanailee toukokuussa pyöräilijä Jussi Veikkanen. Veikkasen mukaan dopingvalvonnan järjestelmät, kuten biologinen passi, tuovat uskottavuutta urheiluun. Uskottavuutta lisää Veikkasen mielestä myös se, että urheilijoita jää kiinni. Tämä on osoitus siitä, että järjestelmä toimii, hän kirjoittaa.

Veikkanen kuvailee blogimerkinnässään ammattipyöräilijän arkea:

– Ihmiset epäilevät välillä, ettei kukaan voi kerta kaikkiaan pyöräillä kolmea viikkoa putkeen tai polkea Alpeilla jyrkkiä nousuja peräjälkeen. Tämä ärsyttää minua joskus. Ihan samalla tavoin me huippu-urheilijat voisimme ihmetellä, miten joku pystyykään istumaan toimistotuolissa 12-tuntisia työpäiviä viikkotolkulla, saati sitten juhlimaan kolme viikkoa putkeen! Minulle pyöräily on työ: 11 kuukautta vuodessa tuijotan pyörää kello 8–16, hän toteaa.

Jussi Veikkasen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Jussi Veikkanen haastaa kesäkuun 2010 Viestikapula-blogin kirjoittajaksi valmentaja Antti Hagqvistin.