Jukka Jalonen: Aina ajankohtainen aihe

Dopingista on vaikea kirjoittaa, koska omakohtaiset kokemukset asiasta puuttuvat, aloittaa Suomen jääkiekon A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kirjoituksensa Viestikapula-blogissa. Jos kokemukset onneksi puuttuvatkin, näkemyksiä Jalosella riittää rutkasti, ja kiinnostavia kokemuksiakin dopingtestitilanteista.

– Ensimmäinen muistikuvani dopingista on vieläkin vahvasti mielessäni. Stig Wetzellin efedriini-käry vuoden 1974 jääkiekon MM-kisoissa romutti tylysti haaveet Suomen ensimmäisestä arvokisamitalista. Se oli myös iso pettymys silloin 11-vuotiaalle Stigu-fanille. Itku pääsi, kun isäni serkku haukkui Wetzellin maanpetturina pystyyn. Pikkupoika minussa haluaisi vieläkin uskoa, että piriste oli peruja yskänlääkkeestä ja syy näin ollen joukkueen lääkärin… Vuosien saatossa sinisilmäisyyteni on kuitenkin hävinnyt, eivätkä kiinnijääneiden meriselitykset enää tehoa, Jalonen muistelee.

Jukka Jalosen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Jukka Jalonen haastaa marraskuun 2010 Viestikapula-blogin kirjoittajaksi Norjan mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Mika Kojonkosken.