Jukka Gustafsson: Elämä on joukkuelaji

”Liikunta ja urheilu ovat jotakin paljon enemmän kuin lihasten kasvattamista ja terveyden edistämistä. Ne ovat olennainen osa ihmisenä ja ihmiseksi kasvamista”, kirjoittaa Viestikapula-blogin uusin kirjoittajavieras, opetusministeri Jukka Gustafsson. Gustafsson vaatii blogimerkinnässään enemmän reilua peliä ja yhteisten pelisääntöjen kunnioittamista talouselämään ja koko yhteiskuntaan.

– Joukkueeseen kuuluminen, sääntöjen noudattaminen ja toisten kunnioittaminen ovat periaatteita, jotka kaikki kuuluvat niin urheiluun kuin aktiiviseen kansalaisuuteen. Dopingissa on kyse viime kädessä yhteisten pelisääntöjen hylkäämisestä oman voitontavoittelun vuoksi. Se, kuinka vaarallista sokea oman edun tavoittelu yhteisten pelisääntöjen kustannuksella on, näkyy tälläkin hetkellä maailman rahamarkkinoiden myllerryksessä, Gustafsson kirjoittaa.

Jukka Gustafssonin blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Opetusministeri Jukka Gustafsson haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnaan.