Juha Kanerva: Hätävalheita

Viestikapula-blogissa kirjoittaa nyt toimittaja ja kirjailija Juha Kanerva. Kanerva puntaroi rohkeassa ja suorasukaisessa tekstissään urheilun todellisuutta: kuinka ajatus puhtaasta urheilusta on hieno mutta käytäntö on ollut huippu-urheilussa toisenlainen jo vuosikymmeniä. Kanerva esittää tekstissään myös kiinnostavia lainauksia muiden muassa lääkäri Juha-Pekka Turpeiselta ja uimari Julija Jefimovalta.


– Oma suhtautumiseni kiellettyihin aineisiin on ambivalentti. Nuorena  poisnukkuvat ex-urheilijat, jotka ovat käyttäneet kamaa 1970–80-luvuilla, tarjoavat pelottavan skenaarion. Toisaalta aineiden käyttö näyttää karanneen käsistä, eikä unelma puhtaasta urheilusta ole kuulostanut vuosikausiin täysipäisen puheelta, Kanerva kirjoittaa. Hän toivoo silti omien lapsiensa pysyvän tiukasti kaurapuurolinjalla.


Kanervan blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ADT:n internetsivuilla osoitteessa www.antidoping.fi/viestikapula-blogi.

Viestikapula -blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Kanerva haastaa seuraavaksi blogistiksi urheilulääkäri Sergei Iljukovin.