Jääkiekon MM-kisoissa rummutetaan laajalla yhteisrintamalla puhtaan urheilun puolesta

Nyt toukokuussa pelattavat jääkiekon MM-kisat, tuo reilun pelin tärkeyden esiin näyttävästi. Kisajoukkueiden kapteenit allekirjoittavat kisojen aikana julkisen sitoumuksen puhtaan urheilun puolesta. Koko kisatapahtuma on julistautunut puhtaan urheilun kisoiksi, minkä merkkinä Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurmisella on kunnia vastaanottaa huomenna Puhtaan urheilun kultainen kapula.
 
Jääkiekkofanit pääsevät näkemään, kuinka kaikki alan voimatekijät yhdistävät kisoissa voimansa puhtaan urheilun puolesta. Kilpailujärjestäjät, Suomen Jääkiekkoliitto, Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF, Maailman Antidopingtoimisto WADA ja Suomen Antidopingtoimikunta ADT vievät kisoissa yhteistä puhtaan urheilun sanomaa. Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä urheilutapahtumia kiertävä puhtaan urheilun kultainen viestikapula kiteyttää yhteisen tahdon ja suunnan. Kapula on viimeksi nähty muodostelmaluistelun junioreiden MM-kisoissa maaliskuussa.

– On hienoa ojentaa kapula nyt jääkiekkoilijoille, jotka myös liikkuvat jäällä koko joukkueen voimin. Vaikka muodostelmaluistelu ja jääkiekko ovat lajeina erilaisia, meillä on vahva yhteinen viesti: joukkueessa piilee voima! Toivon, että jääkiekon MM-kisat ovat suomalaisille yhtä kullanväriset kuin muodostelmaluistelun MM-kisat olivat, Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Lea Åman sanoo.
 
– Meidän kisoissamme jäällä ei ole ehkä nähtävissä taidetta ja kauneutta yhtä paljon kuin muodostelmaluistelun MM-kisoissa, mutta sama upea joukkuehenki ja tahto toimia reilusti takuuvarmasti. Puhdas urheilu on niin urheilijoiden kuin urheiluyleisön oikeus – jos hylkäämme sen, hylkäämme samalla urheilun ytimen ja idean, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo.
 
– Jääkiekon MM-kisat, ovat julistaneet olevansa koko urheilevan Suomen yhteinen projekti. Samalla lailla puhdas ja reilu peli ovat koko urheilevan maailman yhteinen jatkuva superprojekti. On hienoa nähdä, että reilu peli yhdistää meitä kaikkia. Jääkiekkokisojen näyttävä kannanotto puhtaan urheilun puolesta kertoo eettisen urheilun tärkeydestä, Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n pääsihteeri Pirjo Ruutu sanoo.


Kultaa näkyy kisoissa paitsi kapulassa myös urheilijoiden jaloissa, sillä ADT jakaa kaikille dopingtestatuille urheilijoille puhtaan urheilun kultaiset kengännauhat. Niitä käyttämättä urheilijat voivat näyttää olevansa puhtaan urheilun asialla.

Toukokuun 3.–19. päivä pelattavat jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ovat 77. jääkiekon miesten MM-kisat. Ne järjestetään vuoden 2012 MM-kisojen tavoin yhteisvoimin Ruotsissa ja Suomessa.
 
 
Lisätietoja:
 
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477
 
Internet: www.finhockey.fi