Jääkiekkoilijat haastavat jalkapallon Veikkausliigan mukaan puhtaaseen peliin

Oulun Kärpät haastaa huomenna kotipelissään Rauman Lukon mukaan puhtaan urheilun viestinviejäksi. Lukko on luvannut ottaa kutsun vastaan ja aikoo haastaa jännittävien play offs -pelien kynnyksellä seuraavaksi mukaan HIFK:n, SaiPan, Pelicansin ja Bluesin. Jääkiekon SM-liigassa komeasti edennyt haastekampanja siirtyy nyt myös kaukaloista viheriöille, kun kaikki jääkiekkoilijat yhdessä heittävät puhtaan urheilun haasteen jalkapallon Veikkausliigalle.

– Olemme SM-liigassa iloisia liigan läpi kulkeneesta puhtaan urheilun viestistä. Viestikapula on kulkenut vinhaa kyytiä joukkueelta toiselle, ja joukkueet ovat ottaneet haasteen myönteisesti ja rehdisti vastaan. Haluamme nyt nähdä saman menon jatkuvan futiskentillä. Jääkiekon SM-liiga haastaa Veikkausliigan liittymään seuraansa puhtaan urheilun liigaksi – urheiluelämän eliittiin, sanoo jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen.

– Reilu peli ja puhdas urheilu ovat urheilun tärkeitä perusarvoja. Oulun Kärpät haluaa viedä tätä tärkeää viestiä eteenpäin niin huippu- kuin junioriurheilussa, sanoo Oulun Kärppien yhteyspäällikkö Jouni Loponen.

– Lätkä on toisinaan raju laji, mutta reilu peli on kaiken lähtökohta. On kunnia ottaa vastaan ja laittaa eteenpäin puhtaan urheilun kultainen viestikapula. Kävi kaukaloissa tai viheriöillä miten tahansa, tähän viestiin osallistuvat voittavat, Rauman Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala sanoo.

KalPa laittoi 9.1. kultaisen viestikapulan kiertämään jääkiekon SM-liigaa. KalPan haaste on saavuttanut tähän mennessä jo JYP:n, HPK:n, Ässät, Ilveksen, Jokerit, Tapparan, TPS:n, Oulun Kärpät ja Rauman Lukon.

Tempaus on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa (www.puhtaastiparas.fi). Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Timo Rajala
Rauman Lukko – toimitusjohtaja
gsm 044 765 7489

Jouni Loponen
Oulun Kärpät – yhteyspäällikkö
gsm 0400 727129

Jukka-Pekka Vuorinen
Jääkiekon SM-liiga Oy – toimitusjohtaja
gsm 0400 626 567

Samuli Rasila
ADT – koulutussuunnittelija
gsm 050 528 4322