Ilmivallasta ADT:n uusi puheenjohtaja

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n syyskokous nimesi tänään 1.12. yhdistyksen uuden hallituksen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2012–2013. ADT:n uusi puheenjohtaja Pekka Ilmivalta pyrkii pitämään Suomen antidopingtyön kärkimaiden joukossa ja kehityksen etulinjassa.

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Pekka Ilmivalta on aiemmin toiminut ADT:n valvontalautakunnan puheenjohtajana ja laajentaa nyt näkökulmaansa koko dopingvalvontaan. Ilmivalta korostaa antidopingtyön, eettisten kysymysten ja arvojen merkitystä urheilussa. Hänen mukaansa suomalainen antidopingtyö on hyvällä tasolla ja kansainvälisestikin tunnustettua.

– Tavoitteenamme on, että Suomi pysyy kehityksen etulinjassa: pyrimme ottamaan mahdollisimman nopeasti käyttöön niin uudet analyysimenetelmät kuin dopingvalvonnan keinot. Henkilökohtaisesti pidän tärkeänä, että suomalaisten urheilijoiden oikeus puhtaaseen urheiluun pyritään takaamaan myös kansainvälisesti. Haluamme edelleen auttaa kehittyvien maiden antidopingtoimistoja työssään, Ilmivalta sanoo.

ADT:n puheenjohtajuudesta luopui professori (emeritus) Kari-Pekka Tiitinen, joka toimi yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2008 alkaen.

– Olen ollut aktiivisesti mukana suomalaisissa urheilujärjestöissä jo 1960-luvun lopulta lähtien. Pitkän ja antoisan rupeaman lopuksi on ollut hienoa toimia yhdellä urheilun näköalapaikoista ja kehittämässä suomalaista antidopingtyötä. Nyt on aika antaa puhtaan urheilun viesti eteenpäin, Tiitinen sanoo.

ADT:n hallituksen urheilijajäseneksi Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunta asetti Matti Keskinarkauksen. Ilmivallan tilalle valvontalautakunnan puheenjohtajaksi nimettiin oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Esa Schön.

Syyskokous hyväksyi myös yhdistyksen sääntömuutoksen, jonka tarkoituksena on vahvistaa valvontalautakunnan kokoonpanoa. Uusiksi varajäseniksi valittiin asianajaja Saara Raitala ja liikuntatieteen tohtori, lääketieteen lisensiaatti Esa Liimatainen.

ADT:n hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia yhdistyksen hallinnosta ja taloudesta sekä hyväksyä urheilun antidopingsäännöstö.

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n hallitus 2012–2013

Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet
Pekka Ilmivalta, pj.
Suomen Olympiakomitea
Kari Niemi-Nikkola
Suomen Olympiakomitea
Tuula Lybeck
opetus- ja kulttuuriministeriö
Heidi Sulander
opetus- ja kulttuuriministeriö
Hannu Tolonen
opetus- ja kulttuuriministeriö
Minna Paajanen
opetus- ja kulttuuriministeriö
Olli J. Heinonen
opetus- ja kulttuuriministeriö
Mari Miettinen
opetus- ja kulttuuriministeriö
Petri Heikkinen
Suomen Liikunta ja Urheilu ry
Michael Oksanen
Suomen Liikunta ja Urheilu ry
Olavi Airaksinen
Suomen Urheilulääkäriyhdistys ry.
Tommi Vasankari
Suomen Urheilulääkäriyhdistys ry.
Urheilijajäsen
Matti Keskinarkaus
Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunta
 

Lisätietoja:
Pirjo Ruutu ADT – pääsihteeri
gsm 0400 503 798