Ilkka Kulmala: Sietääkö median hävetä?

Viestikapula-blogin vuoden 2011 ajatustenvaihdon avaa värikkäästi Keskisuomalaisen urheilutoimittaja Ilkka Kulmala. Kulmala ruotii blogimerkinnässään urheilutoimittajien työsarkaa ja etiikkaa. Hän pohtii, antavatko sporttijournalistit harhaisen, idealistisen ja sinisilmäisen kuvan huippu-urheilusta ja onko toimittajilla itseruoskinnan paikka.

– Pitäisikö urheilutoimittajan huutaa ”hakkaa päälle” -fraasejaan ja ummistaa silmänsä muulta? Vai pitäisikö hänen kyllästymiseen asti kyräillä ja muistuttaa jokaisessa käänteentekevässä paikassa dopingin vaikutusta 100 metrin juoksussa, 50 kilometrin hiihdossa, painissa, taitoluistelussa, lajissa kuin lajissa? Olen realisti. Haluan realismia. En halua olla nynny enkä itsetarkoituksellisesti pahaa vaaniva haukka. Haluan puhua sankaruudesta, mutta myös sankaruuden taustoista. En halua helliä ääriurheilua, mutta en myöskään tappaa sitä, Kulmala sanoo.

Ilkka Kulmalan blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Ilkka Kulmala haastaa helmikuun 2011 Viestikapula-blogin viestinviejäksi historioitsija Erkki Vettenniemen.