Huippuasiantuntijat koolla Tampereen Urheiluakatemian 10-vuotisjuhlaseminaarissa

Tampereelle Varalan Urheiluopistolle kokoontuu 18.–19.5. nimekästä urheiluväkeä. Asiantuntijat käsittelevät juhlaseminaarissa kuormituksen seurantaa ja palautumisen edistämistä, painonhallinnan ja harjoittelun tasapainoa sekä sitä, miten vammat ja sairaudet saa kuriin laadukkaalla harjoittelulla.

Tampereen Urheiluakatemian seminaarissa puhuvat muun muassa Matt Jordan, Marko Haverinen, Katja Mjøsund, Anna Ojala, Kati Pasanen ja Tiina Röning.

Lääketieteen tohtori, liikuntalääketieteen erikoislääkäri Katja Mjøsund pitää seminaarissa esitelmän Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n edustajana. Mjøsund käsittelee ravintolisien merkitystä, turvallisuutta ja riskejä urheilussa.

– Ravintolisien käytön aloittamisen tulee aina olla harkittu ja perusteltu päätös. Ennen käyttöä kannattaa aina keskustella urheiluun perehtyneen, laillistetun ravitsemusterapeutin kanssa siitä, miksi tavallinen ruokavalio ei riitä. Tulee tietää milloin ja mihin tarkoitukseen tiettyä ravintolisää käytetään. Joku tietty ravintolisä ei välttämättä hyödytä kaikissa lajeissa tai kaikissa vaiheissa kautta, ja siitä voi olla jopa haittaa. Jos käyttö todella on tarpeen, on vielä hyvä pohtia, mistä ravintolisät hankkii ja ymmärtää mahdolliset käytöstä aiheutuvat riskit esimerkiksi tahattoman dopingrikkomuksen osalta, Mjøsund sanoo.

Juhlaseminaarissa on mukana myös SUEKin esittelypiste, jolla Varalan Urheiluopiston opiskelijat jakavat tietoa puhtaasta urheilusta. Esittelypiste on osa SUEKin ja Varalan yhteistyötä, jossa opiskelijat toimivat erilaisissa tehtävissä, esimerkiksi dopingtestisaattajina, ja hankkivat niin kokemusta kuin opintopisteitä.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477