Harri Syväsalmi valittiin tanssiurheilun kilpailumanipulaation vastaiseen kansainväliseen toimikuntaan

Kansainvälinen Tanssiurheiluliitto, World DanceSport Federation, on perustanut toimikunnan taistelemaan kilpailumanipulaatiota vastaan tanssiurheilussa. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n pääsihteeri Harri Syväsalmi kutsuttiin toimikunnan jäseneksi.  
 
– Harri Syväsalmi on asiantuntija, jolla on aidosti arvostettu tausta eettisen toiminnan edistämisessä urheilussa. Eettiset kysymykset ovat meillä keskiössä, ja Syväsalmen neuvot tulevat olemaan korvaamattomia, sanoo World DanceSport Federationin puheenjohtaja Lukas Hinder.
 
– Suomi on edelläkävijä urheilun eettisten kysymysten hoitamisessa. Pääsen nyt jakamaan suomalaista osaamista edelleen. Kansainvälisen tanssiurheiluliiton aktiivisuus on hyvä esimerkki siitä, kuinka lajiliitot voivat viedä reilun pelin viestiä. Reilu peli on koko urheilun yhteinen asia, Harri Syväsalmi sanoo.  

Syväsalmi toimi vuosina 2000–2003 Maailman antidopingtoimisto WADAn ensimmäisenä pääsihteerinä ja oli käynnistämässä maailmanlaajuisen antidopingorganisaation toimintaa. Lisäksi hän on toiminut Euroopan neuvostossa ottelutulosten manipuloinnin vastaisen yleissopimuksen laatineen työryhmän puheenjohtajana. Syväsalmi toimii parhaillaan Euroopan unionin kilpailumanipulaatiota käsittelevän asiantuntijaryhmän puheenjohtajana.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

 

World DanceSport Federation