Hanno Möttölä: Joukkueurheilijan mietteitä antidopingtyöstä kahdelta mantereelta

Viestikapula-blogissa sanailee maaliskuussa Hanno Möttölä, kansainvälisestikin kuuluisa koripalloilija. Möttölällä on kokemuksia ja näkemyksiä antidopingtyöstä kahdelta mantereelta: Euroopasta ja Yhdysvalloista. Dopingvalvonta on Yhdysvalloissa heikompaa kuin Euroopassa mutta toivottavasti tiukkenemaan päin, Möttölä kirjoittaa. Hän toivoo, että nuoret urheilijat kaikkialla ovat nykypolvea valistuneempia ja viisaampia valinnoissaan.

Möttölä pohtii blogimerkinnässään myös yksilö- ja joukkuelajien eroja.

– Yksilöurheilija urheilee todellakin yksin. Hänen huonoa päiväänsä ei voi paikata joukkuekaverin hyvällä suorituksella tai maalivahdin nollapelillä. Niin armoton kuin urheilumaailma onkin voittajille ja häviäjille, se on vielä armottomampi yksilöurheilijoille kuin meille joukkueurheilijoille. Yksilöurheilijat eivät voi syyttää kuin itseään, hän toteaa.

Hanno Möttölän blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Hanno Möttölä haastaa huhtikuun 2010 Viestikapula-blogin kirjoittajaksi jääkiekkoilija Tuomo Ruutun.