Haastekampanja siirtyy Kuopiosta Joensuuhun yhteistyön merkeissä

Haastekampanja puhtaan urheilun hyväksi siirtyy Kuopion alueen urheiluakatemiasta askeleen itään Joensuun urheiluakatemiaan. Urheiluoppilaitosten haastekampanjan myötä urheiluoppilaitokset yhdessä antavat tukeaan reilulle pelille ja puhtaalle urheilulle.

Haastekampanja on näkynyt Kuopion alueen urheiluakatemiassa vastuullisuusohjelman käyttöönottamisena, jossa puhdas urheilu ja reilu peli ovat olleet keskiössä.

– Konkreettisena osana vastuullisuusohjelmaa toimii urheilijoiden ja toimijoiden Vastuullisuuspassi, jonka kautta SUEKin ansiokkaat sisällöt, toimintaperiaatteet ja koulutukset tulevat tutuksi. Verkkokoulutukset, kuten Puhtaasti paras ja Vastuullinen valmentaja, ovat käteviä tapoja tuoda tärkeää asiaa esille, ja näiden rinnalla pystyttiin toteuttamaan antidopingluento jälleen lähitapaamisena, kertoo Johanna Tikkanen Kuopion alueen urheiluakatemiasta.

Tikkanen korostaa urheiluoppilaitosten yhteistyön merkitystä esimerkiksi vastuullisuustyössä. Esimerkiksi Vastuullisuuspassin toteutuksessa Kuopion alueen urheiluakatemia on tehnyt yhteistyötä Joensuun urheiluakatemian kanssa, joten on luontevaa, että Puhtaan urheilun haastekampanjan viestikapula siirtyykin nyt Kuopiosta Joensuuhun. Vastuullisuuspassi pilotoitiin Joensuun urheiluakatemiassa urheilijoiden, valmentajien ja asiantuntijoiden käyttöön kuluvan lukuvuoden aikana.

– Joensuun urheiluakatemiassa vastuullisuus on yksi isoista arvoistamme määrittäen koko toimintamme hengen ja periaatteet, jotka koskevat jokaista verkostossa mukana olevaa. Huipputason saavuttaminen vaatii, että urheilija voi antaa kaikkensa reilun pelin hengessä ja toimia omalla persoonallaan ilman syrjintää, häirintää, kiusaamista ja muuta epäasiallista käytöstä, sanoo Tarmo Koivuranta Joensuun urheiluakatemiasta.

Reilun pelin ja puhtaan urheilun haastekampanjan viestikapula luovutetaan Kuopion alueen urheiluakatemiasta Joensuun urheiluakatemiaan konkreettisesti valtakunnallisen urheiluoppilaitosseminaarin yhteydessä 4.–5.5.2023 Joensuussa. Urheiluoppilaitosten haastekampanja tuo esiin reilun pelin ja puhtaan urheilun merkitystä urheilussa ja elämässä. Kampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin toimintaa eettisen urheilun puolesta.

Lisätietoja:
Susanna Sokka

SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477