EYOF- ja Universiadijoukkueet pilotoivat antidopingverkkokoulutusta

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on avannut internetsivuilleen uuden Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen. Sen avulla urheilijat ja heidän tukijoukkonsa voivat helposti oppia uutta ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Verkkokoulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

 

Verkkokoulutus mahdollistaa paikkaan ja aikaan sitomattoman antidopingkoulutuksen, koska jokaisella urheilijalla on oikeus saada antidopingtietoa ja -koulutusta. Puhtaan urheilun ja reilun pelin edistäminen on myös jokaisen toimijan velvollisuus.

Suomen Olympiakomitean aloitteesta kaikki Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleihin Unkariin ja Universiadien kesäkisoihin Taiwaniin lähtevät suomalaisurheilijat suorittavat verkkokoulutuksen ennen kisakoneeseen hyppäämistä.

Uimari Ari-Pekka Liukkonen on ehtinyt koemielessä jo suorittaa yhden Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen moduuleista.

– Idea on hieno: moduuleja voi suorittaa omaan tahtiin kotisohvalla vaikka yhden kerrallaan. Verkkokoulutukseen osallistuminen on helppoa. Opin uutta, vaikka olen ollut dopingtesteissä ja osallistunut antidopingluennoille, Liukkonen sanoo.

– Olympiakomitean vastuulla on kouluttaa urheilijoita. On erinomaista, että SUEK on luonut verkkokoulutuksen täydentämään kattavaa koulutuspakettiaan. Verkkokoulutus edistää modernilla tavalla tietoisuutta puhtaasta urheilusta, universiadijoukkueen johtaja Jukka Tirri sanoo.

Puhtaasti paras -verkkokoulutukseen kuuluu seitsemän moduulia, joissa on tietoa antidopingasioista. Kunkin moduulin suorittamiseen kuluu 3-4 minuuttia. Moduuleissa on videoita ja harjoituksia. Kun urheilija on suorittanut kaikki moduulit, hän saa koulutuksesta sähköpostitse diplomin.

Lajiliitot ja oppilaitokset pystyvät käyttämään verkkokoulutusta itsenäisesti omissa urheilija- ja valmentajakoulutuksissaan. Se tukee ja täydentää jo olemassa olevia koulutusmalleja eikä ole tarkoitettu korvaamaan perinteisiä koulutustapoja. Verkkokoulutuksen avulla pystytään esimerkiksi varmistamaan kisoihin lähtevän joukkueen tietämys antidopingasioista tai sitä voidaan käyttää osana valmentajakoulutusta.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus:

Lisätietoja:
Jukka Tirri
Suomen Olympiakomitea – universiadijoukkueen johtaja
puh: 044 7800213

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477