Euroopan parhaat painijat molskilla Vantaalla

Tikkurilan Trio Areenalla molski tärisee 1.–6.4. Euroopan parhaiden painijoiden alla painin EM-kisoissa. Kisatapahtuma liputtaa puhtaan urheilun puolesta. ADT:n Puhtaasti paras -ohjelma sekä Maailman Antidopingtoimisto WADA ovat näkyvästi mukana tapahtumassa.

Kisoissa on mukana noin 500 painijaa ja yhteensä 900 joukkueiden jäsentä 40 maasta. Mestaruuksista väännetään kaikissa painimuodoissa: kreikkalais-roomalaisessa painissa, vapaapainissa ja naispainissa.

– Paini on lajina todella kova, ja huipulle pääseminen vaatii äärimmäisen rankkaa niin fyysistä kuin henkistä harjoittelua. Olen itse kokenut tuon rääkin osittain ja seurannut kansainvälisellä huipulla kilpailevien treenausta, enkä voi muuta kuin arvostaa näitä urheilijoita. Rääkki, jota urheilijan kroppa joutuu kokemaan tavoiteltaessa korkeinta sijaa, on uskomatonta. Jos joku yrittäisi huijata, hän osoittaisi vain suurta kunnioittamattomuutta kilpatovereita kohtaan. Se ei yksinkertaisesti sovi painiin lajina. Rehti ja puhdas kamppailu on ja tulee aina olemaan painin ydin. Painijoiden astellessa molskille poliittiset tilanteet ja erilaiset maailmankatsomukset jäävät sivuun, kun väännetään paremmuudesta rehdin kamppailun merkeissä, EM-painien johtoryhmän jäsen Kosti Kerve sanoo.

Sekä urheilijat että yleisö voivat EM-paineissa testata tietonsa puhtaasta urheilusta Maailman Antidopingtoimisto WADA:n tietovisassa. Yleisö voi äänestää suosikkinsa puhtaan urheilun ja reilun pelin lähettilääksi. Kisan mitalistit myös ottavat kantaa puhtaan urheilun puolesta: he kirjoittavat julkisesti nimensä kuvatelineeseen merkkinä sitoutumisestaan reiluun peliin. Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Tikkurilan Trio Areenalla lauantaina 5.4. kello 17:00–19:30.

Puhtaasti paras -ohjelma edistää urheilijoiden yhdenvertaisuutta ja puhdasta urheiluhenkeä. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT haluaa nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Lisätietoja:
www.empainit2014.fi