Emilia Bottas: Shoppailemaan dopingtestaajien kanssa

Kun dopingtestaajat ilmestyvät kilpauimari Emilia Bottaksen kotiovelle, hän kysyy aina ensin, kumpaa tällä kertaa testataan: häntä itseään vai aviomiestä, F1-kuski Valtteri Bottasta. Emilia Bottas on Viestikapula-blogin tuorein kirjoittajavieras, ja lisää Bottasta on luvassa pian, sillä Emilia Bottas haastaa seuraavaksi kirjoittajaksi Valtteri Bottaksen.


– Maasta riippumatta dopingtestit on aina tehty hyvin. Erikoisin testauskokemus on jäänyt mieleeni Kiinasta. Pekingin olympialaiset olivat ensimmäiset isot arvokisat, joihin osallistuin. Olin 15-vuotias. Kaikki oli tehty tarkkaan oppikirjan mukaan. Koko testaushuone oli silkkaa peiliä, jotta testaaja näki näytteenannon joka puolelta. Vaikka tilanne oli jännittävä, se oli samalla myös hiukan huvittava, Emilia Bottas kirjoittaa.

Emilia Bottaksen blogimerkinnän voi lukea Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n ylläpitämässä Viestikapula-blogissa osoitteessa www.antidoping.fi/viestikapula-blogi. Blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä.