Curlingin vuoro viedä reilun kilpailun ja puhtaan urheilun viestikapulaa

Curlingin junioreiden MM-kilpailut vie eteenpäin Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin haastekampanjaa reilusta kilpailusta. Kampanjassa on ollut mukana jo yli 30 Suomessa järjestettyä kansainvälistä urheilutapahtumaa vuodesta 2008 lähtien.

Curlingin junioreiden MM-kilpailut vastaanottaa avajaisissaan lauantaina 17.2. reilun kilpailun ja puhtaan urheilun haastekampanjan symbolin, kultaisen viestikapulan. Viestikapula siirtyy Kisakallioon squashin EM-kilpailuista, jotka järjestettiin huhtikuussa 2023 Helsingissä. Kapulan ottaa curlingin puolesta vastaan hallitseva junioreiden maailmanmestari, Skotlannin joukkueen kippari Robyn Munro.

– Reilu peli on tärkeä osa urheilua, ja se takaa tasapuoliset olosuhteet, jotka saavat aikaan kaiken mitä rakastan urheilussa: kunnioittamisen, ystävyyden, tasa-arvon ja rehellisyyden. Tämä on olennaista, sillä ilman reilua ja puhdasta urheilua menetämme ne arvot, joita urheilijat vaalivat. Rakkautemme urheiluun on voimakkaampaa kuin halu kilpailla epäreilusti, ja se muistuttaa meitä kisailemaan aidosti, reilusti ja rehellisesti, sanoo Robyn Munro.

Reilu peli ja puhdas urheilu ovat esillä MM-tapahtumassa. SUEKin esittelypiste on avoinna Kisakallion päärakennuksessa maanantaista perjantaihin 19.–23.2. kello 12–17. Esittelypisteellä niin urheilijat, valmentajat kuin curling-yleisö voivat osallistua äänestämällä kisojen reilun kilpailun urheilijaa. Eniten ääniä saanut urheilija palkitaan ja myös äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja.

SUEKin esittelypisteeltä voi napata oman suosikkimaansa lipputarran ja kannustaa suosikkejaan. SUEKin pisteellä voit tehdä myös oman Kilpailen reilusti ja puhtaasti -rintamerkin, jolla tunnustaa urheilun arvoja. Urheilijat voivat mitata tietämystään antidopingasioissa Maailman antidopingtoimisto WADAn Play True Quiz -visailussa, joka on saatavilla lukuisilla eri kielillä. Parhaat tietäjät saavat palkintona juomapullon.

SUEKin esittelypiste toteutetaan yhteistyössä Maailman Curlingliiton (World Curling), Kisakallion urheiluopiston ja Perho Liiketalousopiston opiskelijoiden kanssa.

Curlingin junioreiden MM-kilpailut järjestetään Lohjan Kisakalliossa 17.–24.2. Lisätietoja tapahtumasta: https://worldcurling.org/events/worldjuniors/

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477