Clostebol

Clostebol (4-chlorotestosterone) on heikko, synteettinen androgeenis-anabolinen steroidi. Se kuuluu Maailman antidopingtoimisto WADAn kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luetteloon. Anabolisia steroideja analysoidaan dopingtestissä sekä kilpailussa että niiden ulkopuolella. Analytiikka on tarkkaa pientenkin pitoisuuksien osalta.

Clostebolia sisältävä Trofodermin on osassa Eurooppaa, muun muassa. Italiassa, käytössä oleva haavanhoitotuote, jota saa sekä voiteena että suihkeena. Trofoderm sisältää clostebolin lisäksi antibioottia. Tuote on tarkoitettu erilaisten haavojen ja haavaumien paikallishoitoon.

Clostebolia on käytetty urheilussa suorituskyvyn parantamiseen esimerkiksi Itä-Saksassa. Anabolis-androgeeniset aineet lisäävät lihasmassaa ja -voimaa. Ne vaikuttavat myös elimistön hormonitasapainoon ja aineenvaihduntaan siten, että elimistö sietää kovaa harjoitusta entistä tehokkaammin joutumatta ylikuntoon. Anabolisia steroideja voi annostella injektioina, tabletteina ja iholle levitettävinä voiteina sekä geeleinä.

Lisätietoja osoitteessa: www.antidoping.fi

Julkaistu 13.10.2016
ADT