Arto Bryggare: Dopingin maailma

Entinen aitajuoksija ja kansanedustaja Arto Bryggare on Viestikapula-blogin tuorein kirjoittajavieras. Bryggare povaa, ettei doping katoa urheilusta koskaan. Maailman omatunto on kuitenkin erilainen nyt kuin 100 tai 50 vuotta sitten, eikä Bryggare kannata dopingsäännöstön lieventämistä.

– Dopingsääntelyn vapauttaminen johtaisi varmasti entistä enemmän urheilun eriarvoistumiseen, suurempaan rahan valtaan, voimakkaaseen ’dopingteollisuuteen’ ja aikamoisiin terveydellisiin seurauksiin. Autourheilussa ajokit toimivat autotehtaiden testilaboratorioina. Vapaan dopingin aikakautena – tässä narsismin maailmassa – nuoret ihmiset olisivat varmasti otollista maaperää ’laboratoriokokeisiin’, Bryggare kirjoittaa.

Arto Bryggaren blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Bryggare haastaa heinäkuun 2011 Viestikapula-blogin viestinviejäksi Suomen Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistön.