Antidopingtyötä rallicrossin MM-osakilpailussa

Kouvolassa ajetaan 28.–29.6. rallicrossin MM-osakilpailu, jossa Suomen kovimmat kuskit haastavat Toomas Heikkisen johdolla maailman huippunimet, kuten Petter Solbergin ja Jacques Villeneuven. Vauhdin lisäksi kisoissa päästään nauttimaan puhtaan urheilun sanomasta.

Suomen autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport ry julkistaa Kouvolan MM-osakilpailussa uuden antidopingohjelmansa. Kisajärjestäjät ottavat ylpeästi vastaan myös puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan, joka kiertää urheilun kansainvälisiä arvokilpailuja Suomessa. Autourheilijat saavat puhtaan urheilun haasteen poikien alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuilta.

– Jääkiekko ja moottoriurheilu ovat lajeina erilaisia: jääkiekkoilijat liikkuvat sisällä kaukalossa, moottoriurheilijat puolestaan ulkona radalla. Arvot ovat kuitenkin yhteiset: reilu peli on kaiken ydin. Puhdas urheilu ja reilu peli ovat niin urheilijoiden kuin urheiluyleisön oikeus. Jos hylkäämme sen, hylkäämme samalla urheilun idean, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo.

– Olemme erittäin iloisia, että saamme liittyä tähän pitkään voittajien ketjuun, joka viestii puhtaan urheilun ja reilun pelin tärkeää sanomaa. Samalla, kun vastaanotamme haasteen, julkaisemme myös uuden antidopingohjelmamme, kertoo viestintäpäällikkö Anu Haapalainen AKK-Motorsport ry:stä.  

Samalla linjalla on rallicrossin MM-sarjassa tällä hetkellä kolmantena oleva Toomas ”Topi” Heikkinen:

– Rallicross, ja mikä tahansa autourheilu huipputasolla, on huippu-urheilua sanan varsinaisessa merkityksessä. Rallicross on mitä suurimmissa määrin myös kovaa kontaktiurheilua, jossa kolhuilta ja osumilta ei voida välttyä. Siksi on tärkeää, että kaikki toiminta tapahtuu reilun pelin hengessä, puhtaalla pelillä sääntöjä noudattaen ja toista kunnioittaen. Niin radalla kuin sen ulkopuolellakin.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla rallicrossin MM-osakilpailussa Kouvolassa lauantaina 28.6. kello 11:00–18:00 ja sunnuntaina 29.6. kello 11:00–18:00. Pisteellä nuoret urheilijat voivat osallistua Maailman Antidopingtoimisto WADA:n tietovisaan puhtaasta urheilusta ja yleisö kisata muun muassa hevosenkengänheitossa. Mitalistit myös allekirjoittavat vetoomuksen merkkinä sitoutumisestaan puhtaaseen urheiluun ja reiluun peliin.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Se haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Anu Haapalainen
AKK-Motorsport – viestintäpäällikkö
gsm 040 565 3946

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Internet: www.rxfinland.fi