Antidopingtyö näkyy voimakkaasti vahvin nainen ja mies MM-kilpailuissa

Aulangolla kimmeltää lauantaina kulta, kun Aulanko Power Weekend ottaa vastaan puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan. Se kertoo, että kisat ovat sitoutuneet vahvasti antidopingtyöhön – ensimmäistä kertaa lajin historiassa.

Vahvojen miesten ja naisten Maailmanmestarin arvonimistä kisataan Aulangolla 29.–30.8. Voimanaiset ja -miehet mittelevät kahdeksassa eri painoluokassa, ja lisäksi kisojen ohjelmassa on maksimivoimapunnerruksen kutsukilpailu.

Suomen Voimanostoliiton sihteeri Jari Rantapelkonen ja klassisen voimanoston maailmanmestari Antti Savolainen luovuttavat lauantaina kisojen avajaisissa puhtaan urheilun viestikapulan voimailijoille. Aiemmin puhtaan urheilun viestinviejiksi ovat Suomessa järjestetyistä kansainvälisistä urheilutapahtumista sitoutuneet muiden muassa salibandyn, suunnistuksen ja jääkiekon MM-kisat.

– Suomen Voimanostoliitto on saanut kunnian jatkaa puhtaan urheilun viestiä, kun otimme sen vastaan Suomen Ampumahiihtoliitolta kesäkuussa Salossa käydyissä klassisen voimanoston MM-kilpailujen avajaisissa. Kultainen kapula jatkaa nyt voitokasta matkaansa eteenpäin niin kuin sen tuleekin. On upeaa, että puhtaan urheilun viesti edelleen leviää eri lajien pariin. Tyytyväisenä luovutamme kultaisen kapulan Suomen Voimalajiliitolle, sanoo kapulan kisojen edustajille luovuttanut Jari Rantapelkonen.

– On kunnia olla vastaanottamassa kultaista kapulaa. Suomen Voimalajiliitto on ylpeä saadessaan osallistua tämän kapulaperinteen jatkamiseen ja voidessaan näin osaltaan ennaltaehkäisevästi näyttää nuorille urheilijoille, että lajia kuin lajia voi harrastaa puhtaan urheilun periaatteita kunnioittaen, sanoo Suomen ja Kansainvälisen Voimalajiliiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen. Rantanen ottaa kapulan vastaan yhdessä Suomen vahvimpana naisena tunnetun Kirsi Järven kanssa.

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n Puhtaasti paras -esittelypiste on paikalla Aulangolla lauantaina 29.8 kello 13–16 ja sunnuntaina 30.8 kello 12–16. Esittelypisteellä voi äänestää kisojen reiluinta urheilijaa ja nähdä kisaajien allekirjoittaman puhtaan urheilun julisteen sekä saada antidopingtietoa.

Puhtaan urheilun kultainen viestikapula on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa, joka edistää puhdasta urheilua. Ohjelman kautta lukuisat urheilutapahtumat, urheilijat ja urheilua rakastavat suomalaiset ovat tehneet osansa reilun pelin levittämiseksi.


Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477