Antidopingjohtajat vaativat Venäjän etenemissuunnitelman noudattamista

Johtavat antidopingtoimistot vaativat Venäjää noudattamaan etenemissuunnitelmaa sekä sen toimenpiteitä, jotta maa täyttäisi Maailman antidopingsäännöstön vaatimukset. Venäjän kysymyksen lisäksi esillä oli hyvä hallinto sekä puhtaiden urheilijoiden tukeminen.

Antidopingtoimistojen johtajat kokoontuivat tänään Lontoossa. Osallistujat kannattivat ajatusta itsenäisen arvion tekemisestä koko antidopingjärjestelmän toimivuudesta. Osallistujamaiden johtajat vaativat, että Venäjälle annettua etenemissuunnitelmaa ja sen toimenpiteitä tulee noudattaa kokonaisuudessaan. Ilman näitä toimenpiteitä Venäjä ei täytä Maailman antidopingsäännöstön vaatimuksia.

Johtajat vaativat urheilun ja antidopingjärjestöjen järjestöjen vastuullisuutta hyvän hallinnon, dopingvastaisten yleissopimusten sekä kansainvälisten standardien noudattamisessa. Näin voidaan vaalia puhtaiden urheilijoiden sekä tulevien urheilutapahtumien eettisesti kestäviä periaatteita.

Puhtaiden urheilijoiden tukeminen nousi myös vahvasti esille. Yhteislausumassa pidettiin tärkeänä sitä, että Maailman antidopingtoimisto WADAn päätöksenteossa tulee olla urheilijoiden itsenäinen edustus. Maailman antidopingsäännöstöön tulee myös sisällyttää urheilijoiden oikeuksia koskeva antidopingperuskirja.

Kokoukseen osallistui antidopingjohtajia seuraavista kansallisista antidopingtoimistoista ja -organisaatioista: Alankomaat, Australia, Eesti, iNADO (kansallisten antidopingorganisaatioiden yhteistyöorganisaatio) Iso-Britannia, Irlanti, Itävalta, Japani, Kanada, Norja, Puola, Ranska, Saksa, Singapore, Suomi, Tanska, Uusi-Seelanti ja Yhdysvallat.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477