Antidopingasioiden valvontalautakuntaan uusia jäseniä

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n syyskokous vahvisti Antidopingasioiden valvontalautakunnan vuosille 2019–2020.

Silja Kanerva siirtyi urheilun asiantuntijajäsenestä juristijäseneksi. Uudeksi juristijäseneksi valittiin Pauliina Vilponen. Uutena urheilun asiantuntijana on nyt moninkertainen paralympiamitalisti Jani Kallunki.

– Vaikka oma ura urheilun huipulla on takana, seuraan kaikkea urheilua aktiivisesti. Tehtäväni valvontalautakunnassa antaa uuden ja mielenkiitoisen aspektin urheiluun. Haluan ehdottomasti tuoda urheilijan äänen kuuluviin ja olla mukana takaamassa kaikille reilua peliä, Kallunki sanoo.

Valvontalautakunnan puheenjohtaja Markus Manninen on Kallungin kanssa samoilla linjoilla.

– On hyvä, että saamme mukaan uusia urheilun asiantuntijoita, joilla on erilaiset lajitaustat. Tämä avaa myös meille muille jäsenille uusia näkökulmia, joita tarvitaan dopingrikkomusten käsittelyssä, Manninen toteaa.

Antidopingasioiden valvontalautakunta on riippumaton elin, joka käsittelee ja päättää, onko antidopingsäännöstön soveltamispiiriin kuuluvan urheilijan tai muun henkilön menettelyä tai toimintaa pidettävä säännöstössä tarkoitettuna dopingrikkomuksena. Valvontalautakunta koostuu juristeista, lääkäreistä ja urheilun asiantuntijoista.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477