Ampumahiihdon MM-kisat Kontiolahdella sitoutuivat mukaan puhtaan urheilun viestiin

Ampumahiihdon MM-kilpailut lähtivät mukaan Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilukilpailujen puhtaan urheilun haastekampanjaan ja julistautuivat reilun pelin tapahtumaksi. Merkkinä tästä kisajärjestäjät ottivat tänään vastaan puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan. Yleisö ja urheilijat voivat keskustella reilusta pelistä Puhtaasti paras -esittelypisteellä ja tulla samalla nappaamaan Suomen-lipun kuvan poskeensa reilua kisahenkeä kasvattamaan.

Kontiolahdella nyt nähtävä puhtaan urheilun kultainen kapula on osa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n työtä puhtaan urheilun puolesta, dopingia vastaan. Kapula on nähty jo lukuisissa kansainvälisissä arvokilpailuissa Suomessa vuodesta 2008 alkaen, viimeksi maalipallon MM-kilpailuissa Espoossa. Kapulan ojensivat tänään Kontiolahdella ampumahiihdon MM-kilpailujen kilpailunjohtaja Ville Haapalalle ja junioriampumahiihtäjä Siiri Silvastille maalipallon MM-kilpailujen pääsihteeri Hannele Pöysti ja maalipalloilija Erkki Miinala.

– Espoossa järjestettiin viime vuonna historian ensimmäiset maalipallon maailmanmestaruuskilpailut Suomessa. Urheilijat ja kisavieraat tulevat muistamaan kisat ikuisesti hyvästä tunnelmasta. Toivotamme onnea Kontiolahden kisajärjestäjille ja uskomme, että myös nämä kisat tullaan muistamaan pitkään hyvistä kisajärjestelyistä ja pohjoiskarjalaisesta iloisuudesta, Pöysti ja Miinala sanoivat.

– Kansainvälinen ampumahiihtoperhe ottaa haasteen vastaan ja vie dopingista vapaan puhtaan urheilun ja reilun pelin viestiä eteenpäin. Kannustamme myös kaikkia kisojen mitalisteja allekirjoittamaan puhtaan urheilun rullajulisteen kisojen mediakeskuksessa ja ottamaan näin julkisesti kantaa reilun pelin puolesta, Haapala sanoi.

ADT:n Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Kontiolahdella 7.–8.3. kello 11–19. Luvassa on hevosenkengän heittoa sekä äänestys kisojen parhaasta puhtaan urheilun ja reilun pelin edustajasta. Tule myös nappaamaan Suomen-lippu pikatatuointina poskeen!

Kontiolahdella kilpaillaan ampumahiihdon maailmanmestaruuksista 4.–15.3. Puhtaan urheilun yhteistyöstä ampumahiihdon MM-kisoissa vastaavat Maailman Antidopingtoimisto WADA, kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU, kisajärjestäjät ja ADT.
 
Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Heidi Lehikoinen
Kontiolahden Ampumahiihdon MM-kilpailut – viestintäpäällikkö
gsm 040 6643093

Internet: www.kontiolahtibiathlon.com