Aino-Kaisa Saarinen valittu uusimmaksi urheilijatähdeksi Puhtaasti paras -ohjelmaan

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelman uusimmaksi tähdeksi on valittu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen. Saarisen valinta osaksi valovoimaista urheilijatähdistöä on samalla lähtölaukaus kansainvälistäkin kiinnostusta herättäneen Puhtaasti paras -ohjelman kolmanteen toimintavuoteen. Ohjelman tavoitteena on edistää puhdasta urheilua ja reilun pelin arvoja.

– Olen erittäin iloinen, että minut on hyväksytty näin hienoon joukkoon. Puhtaasti paras -tähdistön jäsenenä voin osallistua antidopingtyöhön ja puhtaan urheilun edistämiseen entistä paremmin. Toivottavasti pystyn omalla esimerkilläni edistämään puhdasta urheilua varsinkin nuorten keskuudessa, Aino-Kaisa Saarinen kommentoi.

Puhtaasti paras -ohjelmaan valitut tähdet urheilevat eettisesti lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelman tähdistöön kuuluvat entuudestaan judoka Jani Kallunki, yhdistetyn Anssi Koivuranta, taitoluistelija Laura Lepistö, alppihiihtäjä Sanni Leinonen, tennispelaaja Jarkko Nieminen, uimari Hanna-Maria Seppälä, naisten jalkapallomaajoukkue ja miesten salibandymaajoukkue. Tähdistön kapteenina toimii keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus.

– Tähdistössä on nyt kapteeni ja yhdeksän jäsentä. Haastamme lajiliitot ehdottamaan vielä yhtä tähtiurheilijaa ohjelman menestyjien joukkoon, jotta tähdistömme olisi arvonsa mukaisesti täysi kymppi, ADT:n pääsihteeri Pirjo Ruutu sanoo.

Myös suuri yleisö voi osallistua ohjelmaan allekirjoittamalla vetoomuksen puhtaan urheilun puolesta. Vetoomus löytyy internetistä osoitteesta www.puhtaastiparas.fi. Vetoomuksen allekirjoittaja tukee reilua, puhdasta ja kilpakumppaneita kunnioittavaa urheilua.

Lisätietoja:

Susanna Sokka,
viestintäpäällikkö,
Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry,
puh. 040 740 7477

Nina Törhönen,
viestintäpäällikkö,
Oy Karl Fazer Ab,
puh. 040 509 3792

Puhtaasti paras -ohjelma edistää puhdasta urheilua. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin. Kaikki urheilun ystävät voivat ohjelman internetsivuilla allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta ja seurata Viestikapula-blogin keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Ohjelman tunnus ovat kultaiset kengännauhat, jotka saa jokainen dopingtestiin tai ADT:n luennolle osallistunut tai muulla tavoin antidopingtyötä edistänyt urheilija. www.puhtaastiparas.fi.

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry vastaa koko dopingvalvonnasta Suomessa. ADT:n keskeisiä toiminta-alueita ovat dopingtestaus, koulutustoiminta sekä kansainvälinen toiminta. Toiminnan arvot ovat eettisyys, oikeudenmukaisuus, laatu ja asiantuntijuus. www.antidoping.fi.

Fazer-konserni sai alkunsa vuonna 1891 perustetusta perheyrityksestä, kun Karl Fazer avasi ensimmäisen konditoriansa Helsinkiin. Tänään Fazer-konserni tarjoaa ruokailupalveluja sekä leipomo- ja makeistuotteita. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli yli 1,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä lähes 17 000. www.fazer.fi