ADT:n Pirjo Ruutu iNADO:n hallitukseen

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n pääsihteeri Pirjo Ruutu valittiin tänään 24.3.2014 Kansallisten antidopingtoimistojen iNADO:n (Institute of National Anti-doping Organisations) hallitukseen.

iNADO on kansallisten ja alueellisten antidopingorganisaatioiden kansainvälinen yhteistyöelin. Sen tavoitteena on vaikuttaa yhdenvertaisuuden kehittämiseen antidopingtyössä järjestämällä koulutusta ja seminaareja sekä vaihtamalla tietoja alan toiminnan toteuttamisesta ja parhaista käytännöistä. iINADO myös mahdollistaa antidopingorganisaatioiden yhteisen vaikuttamisen esimerkiksi Maailman Antidopingtoimisto WADA:n päätöksentekoon.

– ADT on ollut hyvin aktiivinen iNADO:n toiminnassa ja tukenut vahvasti viestintä- ja koulutustoiminnan kansainvälisen verkoston kehittymistä. Osana iNADO yhteistyötä olemme myös olleet arvioimassa Kansainvälisen Pyöräilyunionin UCI:n antidopingtoimintaa. Uskon, että nimitykseni myötä Suomalaista osaamista halutaan käyttää kansainvälisesti antidopingtyön kehittämisessä, Pirjo Ruutu sanoo.

iNADO:n hallitus 2014–2016

David Kenworthy, Iso-Britannia (puheenjohtaja)
Shin Asakawa, Japani
Trevor Burgess, Australia
Patrick Goh, Singapore
Andrea Gotzmann, Saksa
Zhao Jian, Kiina
Doug MacQuarrie, Canada
Pirjo Ruutu, Suomi