ADT:n ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelma jatkuu:

Hanna-Maria Seppälä ja Jarkko Nieminen uintitapahtumassa puhtaan urheilun puolesta

Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa kisattiin tänään leikkimielinen viesti puhtaan urheilun ja reilun pelin puolesta. Hanna-Maria Seppälä peittosi yhden naisen joukkueellaan muut nimekkäistä edustajista koostuneet viestijoukkueet. Uinnin maailmanmestaria vastaan kauhoivat muun muassa kansanedustaja Juha Mieto, huippu-urheilun työryhmän johtaja Jukka Pekkala, Fazerin viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja Ulrika Romantschuk, telinevoimistelija Tomi Tuuha ja STT:n urheilutoimittaja Kaija Yliniemi. Tapahtumalla juhlistettiin Suomen Antidopingtoimikunnan ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelman kolmannen toimintavuoden käynnistymistä.

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n ja Fazerin yhteisen Puhtaasti paras -ohjelman uintiviestissä kisasi viisi joukkuetta, joissa jokaisessa oli kuusi osallistujaa: poliitikkoja, urheilupäättäjiä, median edustajia, yritysten edustajia ja Helsingin Urheiluakatemian opiskelijoita. Uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä muodosti yksin kuudennen viestijoukkueen.

Viestikisassa uitiin 6 x 25 metriä jokainen omalla tyylillään, ja kisan voitti odotetusti Hanna-Maria Seppälä.

– Puhtaasti paras -ohjelma on kaikkinensa hyvä tapa viestiä puhtaan urheilun ja reilun pelin arvoista sekä huippu-urheilijoille että yhteiskunnalle. Ohjelmalla on myös tärkeä sija vastuullisen sponsorointiyhteistyön kehittämisessä. Mahtavaa, että olemme saaneet kasaan näin paljon ihmisiä hyvän asian puolesta, Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistöön kuuluva Seppälä kommentoi.

Puhtaasti paras -ohjelman tähdistöä edusti uintitapahtumassa Hanna-Maria Seppälän ja tennispelaaja Jarkko Niemisen lisäksi myös salibandymaajoukkueen kapteeni Mikael Järvi, judoka Jani Kallunki, keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus ja naisten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Annika Kukkonen. Tähdet toimivat viestijoukkueiden kapteeneina.

Puhtaasti paras -ohjelmassa luvassa tiivistä työtä lajiliittojen kanssa

– Puhtaasti paras -ohjelman seuraavan toimintavuoden aikana kehitetään erityisesti lajiliittojen omaa antidopingtyötä. Liitot toteuttavat omia antidopingohjelmiaan ja viestivät puhtaan urheilun ja reilun pelin tärkeydestä lajissaan, ADT:n pääsihteeri Pirjo Ruutu kertoo ensi vuoden suunnitelmista.

Puhtaasti paras -ohjelman tukijana jatkaa Fazer-konserni.

– On hienoa olla jatkossakin mukana rakentamassa tätä urheilun alalla ainutlaatuista ohjelmaa, sanoo Fazerin konsernijohtaja Karsten Slotte.

Lisätietoja:

Susanna Sokka,
viestintäpäällikkö,
Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry,
puh. 040 740 7477

Nina Törhönen,
viestintäpäällikkö,
Oy Karl Fazer Ab,
puh. 040 509 3792