ADT:n asiantuntija Etelä-Afrikan dopingtestaajien koulutuksessa

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n laatupäällikkö Marjorit Nurmi on kutsuttu asiantuntijaksi Etelä-Afrikan antidopingorganisaation dopingtestaajien koulutuspäiville, jotka järjestetään Durbanissa syyskuussa. Etelä-Afrikka ja Suomi noudattavat antidopingtyössään samoja kansainvälisiä käytäntöjä ja säännöstöjä, ja Etelä-Afrikka haluaa Suomelta testaustoimintaansa uusia näkökulmia ja osaamista.

Etelä-Afrikan antidopingorganisaation (South African Institute for Drug-Free sport) toimitusjohtaja Khalid Galantilla on selkeä näkemys siitä, miksi organisaatio haluaa juuri suomalaisen asiantuntijan mukaan koulutuspäivilleen:

– Olemme saaneet urheilijoiltamme paljon hyvää palautetta suomalaisista dopingtestaajista ja -testeistä. Lisäksi on aina kiinnostavaa käydä läpi dopingvalvontaa eri maiden näkökulmista. Vaikka standardit ja käytännöt ovat kaikkialla samat, on arvokasta vaihtaa kokemuksia ja kehittää näin uusia toimintatapoja ja osaamista yhdessä, Khalid Galant sanoo. 

Monet suomalaisurheilijat harjoittelevat talvisin Etelä-Afrikassa. Kun heille pitää tehdä dopingtestejä, ADT tilaa testejä Etelä-Afrikan antidopingorganisaatiolta.

– On helppo tilata testejä yhteistyökumppanilta, johon luotamme ja jota arvostamme. Tiedämme, että Etelä-Afrikan antidopingorganisaatio toimii samojen periaatteiden ja säännöstöjen mukaisesti kuin me täällä Suomessa. Yhteistyö hyödyttää kaikkia: Osallistumalla Etelä-Afrikan dopingtestaajien koulutuspäiville, voin paitsi välittää kokemuksiamme eteenpäin että tuoda Suomeen tuliaisiksi ideoita omien testaajiemme koulutuksen parantamiseksi, Marjorit Nurmi sanoo.

Etelä-Afrikka on Afrikan johtavia maita antidopingtyössä. Maa on osallistunut yhdessä Suomen kanssa kansainväliseen antidopingtyön laadunhallintakoulutukseen, jossa molemmat maat saivat ISO 9001 – laadunhallintastandardin. Lisäksi Etelä-Afrikka ja Suomi noudattavat Maailman Antidopingtoimisto WADA:n Maailman antidopingsäännöstöä ja toimintaa ohjaavia kansainvälisiä standardeja.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477