ADT kouluttaa Keski-Aasian antidopingtoimijoita

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry on saanut Maailman Antidopingtoimisto WADA:lta toimeksiannon kouluttaa Keski-Aasian alueen dopingvalvontaa tekevää väkeä. Käytännössä tämä tarkoittaa dopingtestaajien kouluttamista yhteistyössä Iso-Britannian antidopingtoimiston UKAD:n kanssa. Kesäkuun alussa järjestettävään koulutukseen Kazakstanissa tulee osallistujia useista Keski-Aasian maista.

– On hienoa, että ADT on valittu tähän tehtävään. Kokeneempana antidopingtoimijana me voimme auttaa kouluttamalla toimintaansa aloittavia tahoja. Koen, että tällä tavoin pystymme myös edistämään tasa-arvoa kaikkien maiden urheilijoiden välillä, kun dopingvalvonta laajenee ja kehittyy, ADT:n laatupäällikkö Marjorit Nurmi sanoo.

WADA on tehnyt jo useamman vuoden aktiivista kehittämistyötä dopinginvalvontaa käynnistävien alueellisten antidopingorganisaatioiden kanssa. Toiminta on suunnattu niille maille, joilla ei ole mahdollisuutta perustaa omaa antidopingtoimistoa. Alueelliset antidopingorganisaatiot yhdistävät voimavaransa, jolloin resursseja riittää enemmän dopingtestaukseen ja koulutustoimintaan.

– ADT on vahva asiantuntija ja merkittävä toimija antidopingtyössä ja siihen kouluttamisessa. Organisaation voimakas panostus kertoo sen sitoutumisesta yhteisiin sääntöihin ja halusta auttaa muita maita kehitystyössä, WADA:n koulutus- ja kehitysjohtaja Rob Koehler toteaa.

WADA:n avainstrategiaan kuuluu antidopingtyön kehittäminen maailmanlaajuisesti ja sen myötä käytäntöjen yhtenäistäminen eri maissa. Dopinginvastaista työtä tehdään monella toimialalla. Valvonnan rinnalla ennaltaehkäisevän koulutuksen ja viestinnän merkitys kasvaa vuosi vuodelta.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477