Urheiluoppilaitosten haastekampanja suuntaa Etelä-Karjalaan

Reilun kilpailun puolesta kampanjoiva urheiluoppilaitosten haaste suuntaa Joensuusta kohti Etelä-Karjalan Urheiluakatemiaa. Kampanjassa urheiluoppilaitokset toimivat yhdessä reilun kilpailun ja puhtaan urheilun puolesta.

Haastekampanjan viestikapula luovutetaan Helsingissä 6.–7.5. järjestettävän urheiluoppilaitosseminaarin yhteydessä. Viestikapulaa vuoden kantanut Joensuun urheiluakatemia on edistänyt puhtaan urheilun asiaa vastuullisuuden teemalla eri kohtaamisissa.

– Joensuun urheiluakatemiassa vastuullisuus on yksi isoista arvoistamme. Se määrittää koko toimintamme hengen ja periaatteet, jotka koskevat jokaista verkostossa mukana olevaa. Vastuullisuuspassi on ollut käytössä kaksi lukuvuotta urheiluakatemiamme urheilijoille, valmentajille ja asiantuntijoille, kertoo Tarmo Koivuranta Joensuun urheiluakatemiasta.

Vastuullisuuspassin myötä SUEKin sisällöt, toimintaperiaatteet ja koulutukset ovat tulleet tutuksi urheiluakatemialaisille. Puhtaan urheilun asian edistämisen lisäksi Joensuussa on valmisteltu reilun kilpailun toimintaohjetta.

Joensuun haastamana reilun kilpailun ja puhtaan urheilun kapula siirtyy Etelä-Karjalan urheiluakatemiaan, jossa suunnitelmat kampanjavuoden osalta ovat jo pitkällä, sillä urheiluakatemian Reilun kilpailun toimintaohje otettiin vuoden alusta käyttöön.

– Haastekampanja tukee tätä työtä ja terävöittää vastuullisuuteen, puhtaaseen urheiluun ja reiluun peliin liittyvää työtämme tuupaten positiivisesti vastuullisuustyötämme. Aiomme pitää viestiä esillä ja jalkauttaa hyviä sisältöjä – kuten Vastuullinen valmentaja-, Puhtaasti paras- ja Reilusti paras -verkkokoulutuksia, suunnittelee Etelä-Karjalan urheiluakatemian koordinaattori Elina Sinisalo.

Hän antaa viestikapulan edellisille haltijoille Kuopioon ja Joensuuhun tunnustusta ansiokkaasta teeman paketoinnista vastuullisuuspassiksi.

Urheiluoppilaitosten haastekampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin toimintaa eettisen urheilun puolesta. Kampanjan tehtävänä on nostaa esiin reilun kilpailun ja puhtaan urheilun merkitystä.

Lisätietoja:
Susanna Sokka

SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477