Reilua kilpailua alppihiihdon maailmancupissa Levillä

Levillä järjestettävä alppihiihtotapahtuma Audi FIS Alpine Ski World Cup Levi 2023 kokoaa maailman parhaat naispujottelijat Levin rinteille. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK esittelee tapahtumassa toimintaansa ja innostaa yleisöä kannustamaan urheilijoita hyviin suorituksiin reilun pelin hengessä.

– Kunnioitus on minulle äärimmäisen tärkeää, tulla kunnioitetuksi ja samalla kunnioittaa vastustajiani. Vaikka emme kaikki ole ystäviä keskenämme, kunnioitamme jokaisen työtä ja saavutettuja tuloksia. Teemme kovasti töitä tavoitteidemme eteen, olipa kyseessä sitten maailmancupin pisteet, palkintokorokesijoitus, kymmenen parhaan joukko tai voitto, ja jokaista tulosta on kunnioitettava, sanoo sveitsiläinen kaksinkertainen olympiavoittaja Michelle Gisin.

– Olen innoissani, kun pääsen pitkästä aikaa kisaamaan ja vielä kotiyleisön edessä. Levillä on aina ollut hyvä tunnelma. Levin rinteet ovat perinteisesti olleet hyvässä kunnossa ja taanneet meille kisaajille tasapuoliset olosuhteet, sanoo Suomen joukkueen alppitaituri Rosa Pohjolainen.

SUEK esittelee reilua kilpailua ja puhdasta urheilua koko viikonlopun ajan. Kansainvälisen Hiihtoliiton FISin naisten alppihiihdon maailmancupin johtaja Peter Gerdol pitää tärkeänä, että tapahtumassa noudatetaan reilun pelin henkeä.

– Yksi päivittäisistä tavoitteistani on varmistaa turvalliset ja reilut kilpailut kaikille urheilijoille, jotka tulevat lähtöportille. Tämä tavoite on johtoajatuksenamme, kun teemme yhteistyötä järjestäjien ja erilaisten urheilutoimijoiden kanssa niin kesällä kuin talvellakin, ja toivon, että tämä reilun pelin viesti välittyy oikein ja että urheilijat tuntevat olonsa turvalliseksi”, Gerdol sanoo.

SUEKin esittelypisteellä yleisö voi äänestää tapahtuman reilun pelin urheilijaa. Äänestys toteutetaan yhteistyössä FISin kanssa. Kisojen jälkeen palkitaan eniten ääniä saanut reilun pelin suomalaisalppinisti sekä muiden maiden äänikuningatar. Myös äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja.

Esittelypisteellä kannattaa käydä testaamassa myös omia tarkkuustaitojaan. Ketjunheittopelissä päivän parhaat heittäjät palkitaan. Lisäksi yleisö voi noutaa SUEKin esittelypisteeltä lipputarroja, joilla voi kannustaa omaa maataan – tai kerätä koko sarja reilun pelin hengessä.

SUEKin esittelypiste on avoinna lauantaina 11.11. ja sunnuntaina 12.11. kello 10–15 kisa-alueella. Urheilijat tukihenkilöineen voivat vierailla Zero Pointissa esittelypisteellä perjantaina 10.11. maailmancupin lähtönumeroiden arvonnan ja avajaisten aikana. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kansainvälisen hiihtoliiton FISin ja kilpailuorganisaation kanssa. Tervetuloa kokemaan kisatunnelmaa reilun pelin hengessä.

Audi FIS Alpine Ski World Cup Levi 2023 -tapahtuma järjestetään Levillä 10.–12.11.2023. Lisätietoja tapahtumasta: https://www.worldcuplevi.com/.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477