Sportradar Integrity Services

Sportradar Integrity Services är en global kommersiell aktör och partner till över 150 idrottsförbund och -ligor och som fokuserar på att stärka integriteten inom idrott.

FCEI har år 2022 ingått ett avtal med Sportradar om uppföljning av vadslagningsuppgifter i inhemska idrottstävlingar. Bland de inhemska idrottsgrenarna följs cirka 5 000 matcher inom bl.a. bandy, basket, innebandy, futsal, handboll, innebandy, mixed martial arts, boboll, fotboll och volleyboll. Samarbetet med Sportradar tillför ett betydande mervärde för bekämpning av tävlingsmanipulation.

Systemet UFDS (Universal Fraud Detection System) som Sportradar använder är ett avancerat och tillförlitligt uppföljningssystem för vadslagning. Sportradars experter bedömer avvikande vadslagningsbeteende och samarbetar med sina partner, som FCEI.

Sportradar Integrity Services har observerat över 7 300 suspekta matcher under de senaste 17 åren, varav över 600 inträffade bara år 2022. Företagets övriga tjänster omfattar tillhandahållande av information och teknik för mediebolag, vadslagningsoperatörer och förbund. Målet för verksamheten är att möjliggöra en rättvis idrott.