Kultainen kapula matkaa lippupallon MM-kotikisoihin

Lippupallon MM-kilpailut jatkaa yli 30:n Suomessa järjestetyn kansainvälisen arvokilpailun ketjua reilun kilpailun ja puhtaan urheilun viestinviejänä. Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin järjestämä haastekampanja on alkanut jo vuonna 2008.

Reilun kilpailun tapahtumana lippupallon MM-kilpailut vastaanottaa haastekampanjan symbolin, kultaisen viestikapulan avajaisissaan maanantaina 26.8. Maailman parhaat lippupalloilijat vastaanottavat kapulan curlingilta, jossa lajin nuorten MM-kilpailut järjestettiin helmikuussa 2024 Kisakalliossa. Kapulan luovuttaa Suomen naisten edustusjoukkueessa pelaava Lara Sajaniemi.

– Kaiken reilun urheilun perusta on, että sen tulisi olla kaikille hauskaa. Tämän lisäksi kaikilla tulisi olla tilaisuus ponnistaa parhaimpaan suoritukseen omista lähtökohdistaan, sanoo Lara Sajaniemi.

Haastekampanjan hengessä reilu kilpailu ja puhdas urheilu ovat esillä MM-tapahtumassa myös SUEKin esittelypisteen muodossa. Esittelypisteellä niin urheilijat kuin yleisö voivat viedä reilun kilpailun sanomaa eteenpäin äänestämällä kisojen reilun pelin urheilijaa. Eniten ääniä saanut urheilija palkitaan.

Lisäksi SUEKin esittelypisteeltä voi napata oman suosikkimaansa lipputarran ja siellä voi tehdä itselleen oman urheilen reilusti -rintamerkin. Urheilijat voivat mitata visailun avulla tietämystään antidopingasioissa, ja parhaat tietäjät saavat palkintona juomapullon.

SUEKin esittelypiste on kisapaikalla Pajulahdessa torstaina 29.8. klo 10–17 ja Lahdessa perjantaina 30.8. klo 14–19.

Lippupallon MM-kilpailut pelataan Pajulahdessa ja Lahdessa 27.–30.8.2024. Tapahtumassa on yhteensä 32 miesten ja 23 naisten joukkuetta ja lähes tuhat urheilijaa kuudelta mantereelta. Lisätietoja tapahtumasta: https://jenkkifutis.fi/flag2024/

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477