FCEI är med i Sjundeå Cup

Finlands centrum för etik inom idrotten FCEI är med i Finlands största handbollsturnering Sjundeå Cup. Omkring 6 000 handbollsvänner förväntas vara på plats i turneringen. FCEI erbjuder Sjundeå Cups idrottare, tränare, lagledare, klubbar och åskådare en utmärkt möjlighet att bekanta sig med rättvist spel och ren idrott.

Lördagen den 27.5.2023 kommer FCEI att presentera sin verksamhet vid sin informationsmonter i evenemangsområdet. Vid informationsmontern kan du rösta på turneringens rejälaste handbollsspelare. Idrottaren med flest röster kommer att belönas. Dessutom kan idrottare testa sina antidopingkunskaper i Play True Quiz. De som vet mest belönas med en vattenflaska. Vid FCEI:s informationsmonter kan du också göra ett pins om rättvis och ren idrott för dig själv eller din kompis så att ni kan visa era värderingar.

Max Granlund, som utsågs till årets 2022 bästa handbollsspelare, anser att det är viktigt att man följer principerna för rent spel i matcherna.

– Handboll är ett hårt spel där man inte kan undvika kontakt. Därför är det oerhört viktigt att man respekterar gemensamma regler, motståndarna, det egna laget och alla andra runt omkring sig. I en lagsport är alla viktiga. Låt oss hålla spelet rent tillsammans, säger Max Granlund.

FCEI:s informationsmonter är öppen lördagen den 27.5 kl. 10–15.

Sjundeå Cup spelas i Sjundeå 26–28.5.2023. Mer information om evenemanget finns på https://sjundeacup.cups.nu/.

Ytterligare information:
Susanna Sokka
FCEI – kommunikationschef
tfn: 040 740 7477