Teemu Japisson blir ny generalsekreterare för FCEI

Teemu Japisson (1966), magister i samhällsvetenskaper och långvarig påverkare inom idrottsfältet, har valts till ny generalsekreterare för Finlands centrum för etik inom idrotten FCEI rf. Japisson efterträder Harri Syväsalmi, som går i pension.

Teemu Japisson inleder sitt arbete på FCEI den 1 januari 2019. Han kommer närmast från Kommunförbundet, där han som specialsakkunnig inom idrotts- och ungdomsfrågor har ansvarat för kommunernas intressebevakning och service inom idrotts- och ungdomsfrågor. Japisson har tidigare innehaft ledningsuppdrag i Finlands Olympiska Kommitté, Valo Finlands Idrott, Finlands Idrott (FI), Ung i Finland, Mannerheims barnskyddsförbund och Tammerfors universitets studentkår.

– Japisson har ett stort kunnande och lång erfarenhet av ledarskapsuppdrag inom tredje sektorn. Han har mångsidiga perspektiv på samhällets olika funktioner även genom sina förtroendeuppdrag bland annat inom Veikkaus och Statens idrottsråd. Tack vare sina erfarenheter har Japisson goda förutsättningar att förverkliga den nya strategin och lotsa FCEI mot en etiskt hållbarare idrotts- och motionskultur i samarbete med andra aktörer, säger FCEI:s ordförande Timo Laitinen.

Finlands centrum för etik inom idrotten FCEI har som uppgift att stärka en etiskt hållbar idrotts- och motionskultur i samarbete med andra aktörer. FCEI ansvarar för verkställandet av statsavtalen om antidopingverksamhet, förebyggande av tävlingsmanipulation samt läktarsäkerhet och -trivsamhet i Finland.

Ytterligare information:
Timo Laitinen
FCEI – ordförande
tfn: 0400 603 561

Teemu Japisson
FCEI – generalsekreterare fr.o.m. 1.1.2019
tfn 0400 878 949