Tutkimukset ja selvitykset

SUEKin tehtävä on edistää ja vahvistaa urheilun eettisyyttä, tässä keskeisenä keinona on tutkimus- ja selvitystoiminta.

Häirintätutkimus

Häirintä suomalaisessa kilpaurheilussa -tutkimuksessa selvitettiin, ilmeneekö kilpaurheilussa häirintää: millaista mahdollinen häirintä on ollut ja ketkä mahdolliseen häirintään ovat syyllistyneet. Tutkimus toteutettiin vuonna 2020. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, ilmeneekö suomalaisessa kilpaurheilussa häirintää: millaista mahdollinen häirintä on ollut ja ketkä mahdolliseen häirintään ovat syyllistyneet. Tutkimus tehdään yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHUn sekä selvitykseen osallistuvien urheilun lajiliittojen […]

Lue lisää
SUEK logo

Selvitykset

SUEK on tehnyt lajiliittojen toimeksiannosta selvityksiä vuodesta 2018 lähtien. Tutkimuksien teemoina ovat olleet mahdollinen epäasiallinen käyttäytyminen sekä seksuaalisesta ja sukupuoleen perustuvasta häirintä.

Lue lisää
SUEK logo

Julkaisusarja

SUEKin julkaisusarjan selvityksissä ja katsauksissa paneudutaan kattavasti viimeisimpään tutkimustietoon urheilun eettisistä asioista.

Lue lisää
News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.