Euroopan jalkapalloliitto UEFA

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on vuonna 1954 perustettu eurooppalaisten jalkapalloliittojen yhteinen keskusjärjestö. UEFA järjestää lukuisia kilpailuja sekä maajoukkueille että seurajoukkueille. Näistä merkittävimmät ovat maajoukkueiden EM-kilpailut ja seurajoukkueiden Mestarien liiga.

UEFA perusti vuonna 2014 pysyvän työryhmän torjumaan ja analysoimaan kilpailu- ja ottelumanipulaatiota Euroopassa. Työryhmä kokoaa lainvalvontaviranomaisia ja muita keskeisiä toimijoita keskustelemaan ja käsittelemään parhaita käytänteitä ja uusien tekotapojen tunnistamista kilpailumanipulaation torjumiseksi. Työryhmä kokoontuu vuosittain tarkoituksenaan tukea UEFAa torjumaan kilpailumanipulaatiota parhaalla mahdollisella tavalla. SUEK on ollut työryhmän jäsenenä vuodesta 2017 lähtien. Verkostoituminen kansainvälisten toimijoiden kanssa on tärkeä osa kilpailumanipulaation vastaista toimintaa ja edistää kansallista tiedonvaihtoa ja tietoisuutta eri toimijoiden kesken. 

UEFA on myös perustanut vuonna 2011 yhteistyöverkoston kansallisten palloliittojen integriteettiyhteyshenkilöiden kesken. Yhteyshenkilöt tekevät yhteistyötä, muun muassa tiedon vaihtoa ja koulutusta, kansallisten viranomaisten ja sidosryhmien kanssa. Palloliiton integriteettiyhdyshenkilö on jäsenenä kansallisessa kilpailumanipulaation vastaisessa toimintaryhmässä.